6 de juny 2011

Joan Brossa dels Ventalls

Divendres 3 de juny, 22h

Joan Brossa dels Ventalls

Amb Carme Callol. Direcció de Moisès Maicas. Dramatúrgia de Glòria Bordons

Auditori Escola de Música

Fotografies de Dani Soler. Glòria Bordons presentant l'acte.


Joan Brossa era un gran intuïtiu però no nasqué del no res. L’any 1941, acabat d’arribar del servei militar a Salamanca i delerós de demanar consell per a l’aventura poètica que havia tot just iniciat tingué la sort de topar amb els puntals de l’art d’avantguarda català: J. V. Foix, Joan Miró, Joan Prats, Sebastià Gasch, Josep Llorens Artigas, Josep Lluís Sert, Carles Sindreu, Josep Carbonell, etc.
Joan Brossa dels ventalls és un recital que vol fer memòria de la relació que Brossa establí amb la generació anterior i de la consideració en què els tenia. Des de l’evocació global d’aquells pioners i del record pel que significà Salvat-Papasseit, diverses proses, poemes i una acció ens mostraran les diferents cares d’aquests personatges.

Joan Brossa ens hi acompanyarà personalment explicant-nos anècdotes i records sobre Foix, Miró i Prats. Amb els seus ventalls i paraules revifarem el missatge d’aquells autors cabdals per a la Catalunya del segle XX: “Obriu totes les finestres a ple sol de l’homenatge! Pinteu les taules! Renoveu l’aire clos!” A més, en moments puntuals de l'espectacle, és Brossa mateix qui ens parla dels seus gustos, dels seus amics, de les seves influències. Les imatges, projectades a la paret, són extretes del programa Stromboli, enregistrat per Tv3 el 1994.