Les obres de l’exposició “EL TRAÇ I
La regidora de Cultura, Meritxell Rochina, el president de la Fundació Fornells Pla, Jaume Guardis, i el director del Festival, Albert Benzekry. (Fotografies de Dani Soler.)
Juntament amb les pintures i textos poètics també s’exposen les litografies que Ràfols Casamada va fer pel llibre Tao-Te-King editat al 1965, en col.laboració amb Josep Palau i Fabre, amb textos de Lao Tze.
Albert Ràfols Casamada (Barcelona, 1923) va iniciar els estudis d’arquitectura però els abandonà per dedicar-se de ple a les arts plàstiques. Una primera exposició el 1946 i la seva adscipció al grup “Els Vuit”, marquen aquests anys. L’any 1950 s’instal·la a París fins el 1954 amb la seva esposa, la també pintora Maria Girona. La seva obra pictòrica, després d’uns inicis d’influència postimpressionista va derivar aviat cap a l’abstracció, amb una clara tendència a poetitzar els objectes de la vida quotidiana.
Els pintors Albert Ràfols Casamada i la seva esposa Maria Girona, pertanyen a la mateixa generació que Francesc Fornells-Pla i Conxa Sisquella, també pintors i parella. Tot i no formar part del mateix grup d’artistes els trobem coincidint en les exposicions dels Salons d’Octubre o al Cercle Maillol de l’Institut Francès a
Aquesta selecció d'obres comprèn peces des de la meitat dels anys seixanta fins a la dècada dels noranta. En totes elles, l’encant es troba en el propi procés de creació, línia, color i collage convoquen poesia i pintura en un espai únic.
La passió d’Albert Ràfols Casamada pels llibres l’ha dut, així mateix, a una intensa activitat com a il·lustrador de textos clàssics i a realitzar nombroses col·laboracions en edicions.
L'exposició es podrà visitar fins el proper 17 de maig a la Sala Municipal d'Exposicions de la plaça de can Dachs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada