19 de maig 2011

Les bones companyies

Dimarts 17 de maig, 18,30h
Les bones companyies

Un itinerari poètic amb l’editor i poeta Jordi Cornudella

Cinema Alhambra

En col·laboració amb l’AUA

Fotografies de Dani Soler

Jordi Cornudella (Barcelona, 1962) és poeta i editor. Ha publicat “Felí encès” (1985) i “El germà de Catul i més coses” (1997), amb el qual va guanyar el Premi Nacional de la Crítica. També és premi Cavall Verd-Rafael Jaume de traducció poètica per la coordinació del volum “Maleïdes les guerres” i Premi Internacional d’Assaig Josep Palau i Fabre 2010 amb el llibre “Les bones companyies”. És coautor de l’“Àlbum Ferrater” (1992) i ha fet estudis literaris sobre Carner.

“Les bones companyies” és una invitació a un itinerari poètic a través d’autors i poemes que han seduït Jordi Cornudella. Es fixa en la manera com la tradició afecta tant els poemes mateixos com els lectors que els llegeixen, de vegades a una distància de molts segles. Ens convida a llegir des dels lírics grecs arcaics i els poetes romans (amb Horaci al capdavant) fins als poetes catalans del vint (Carner, Riba, Ferrater), passant pels medievals (Jordi de Sant Jordi, Ausiàs March) i per alguns dels grans noms de la poesia internacional (Petrarca, Goethe, Byron, Baudelaire o Frost).

Cornudella comparteix amb els lectors la seva experiència poètica i lectora a través d’una mirada atenta i rigorosa sobre els versos.