FESTIVAL PRIMAVERA POÈTICA – LA GARRIGA 2008
Divendres 9 de maig
Recital poètic
Feliu Formosa + Àlex Susanna
Lloc: Jardí de les Termes la Garriga (Banys, 23; entrada per darrera, c/ St. Lluís)
Hora: 22h
(En cas de pluja l’acte es celebrarà a les sales interiors de les Termes. L'entrada serà pel carrer Banys)
L’any 2002, per la seva dedicació a l’escena catalana li va ser atorgat el premi Nacional de Cultura de teatre. A partir d’aleshores es dedicà a enllestir la publicació de la seva obra poètica reunida en el volum Darrere el vidre. Poesia 1972-2002 (Edicions 62/Empúries, 2004). Més recent encara és la continuació dels seus diaris, A contratemps (Perifèric Edicions, 2005), fet que ha posat de nou l’autor entre els prosistes més destacats de la literatura catalana.
Entre els guardons per la seva obra, destaquen la Creu de Sant Jordi (1988), atorgada per la Generalitat de Catalunya, el premi Carles Riba, el premi Ciutat de Barcelona, el premi d'honor de l'Institut o el premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2005). Per la seva dedicació a la traducció de textos literaris ha rebut diverses distincions, entre elles el premi nacional de traducció del Ministeri de Cultura. Feliu Formosa ha estat degà de la Institució de les Lletres Catalanes.
Ha estat professor a la Universitat Rovira i Virgili i editor a Columna Edicions. També ha traduït i ha fet de crític literari, crític pictòric i articulista en diferents mitjans (El Mundo, Avui). Va dirigir el Festival Internacional de Poesia de Barcelona (que ell mateix havia fundat l'any 1984) fins l’any 2000, així com també el departament de cultura de l'Institut Ramon Llull. Ha estat fundador i director literari de l’editorial Columna, on va crear el segell Columna Música. La seva tasca ha estat reconeguda amb diferents premis, com el Carles Riba de poesia (Les anelles dels anys, ...)o el Josep Pla de narrativa. Part de la seva obra ha estat traduïda al castellà, francès, portuguès, anglès, italià, croata, grec, hebreu, àrab, xinès i rus.
De la seva poesia, aplegada en dotze títols, hom n’ha destacat la qualitat que el defineix com un autor que opta per un estil perspicaç i subtil, amb constants canvis de ritme i certs contrastos, amb un tractament sensual de l'amor, dels fets quotidians, buscant el sentit recòndit de l'existència sensorial i literària per mitjà d'experiències aparentment intranscendents. Angles morts, el seu darrer llibre de poemes, n’és un bon exemple. Alhora, Susanna ha cultivat l’assaig artístic i el dietarisme, amb quatre volums des del 1988, l’últim, Quadern dels marges (2006).
Dissabte 10 de maig
Activitat infantil dins “L’hora del conte”
A càrrec de Gerard Agustín (mestre de primària i contacontes) i Xavier Vilaró (guitarra).
Biblioteca Municipal, 12h (c/ Centre, 49)
En/doll
Guillamino + Pedrals
Hora: 22 h
Lloc: Teatre de la Garriga - el Patronat (el Passeig, 42)
Preu: 8€ Taquilles del Teatre i Tel-Entrada
Tenim, a la Garriga, una de les darreres oportunitats per veure aquest espectacle de pirotècnia verbal i musical, enginyat per dos joves artistes inquiets i iconoclastes: a la dreta, el púgil Guillamino (Pau Guillamet), cantant, dj, home orquestra del segle XXI, amb l’ordinador abillat de farbalans, creador de músiques electròniques i autor dels treballs 1 dia i Somnis de llop (BankRobber, 2005); a l’esquerra, el púgil Josep Pedrals, vell conegut del Festival, poeta (ha perpetrat els llibres Escola italiana i El furgatori) i rapsode bregat en deu mil tres-centes cinquanta-vuit batalles pel cap baix, mantenidor del cicle poètic al bar Horiginal, a la capital del Barcelonès, i darrerament llençat als lleons de les llistes d’èxit pop amb el seu nou experiment: Els Nens Eutròfics (d’en Pedrals).
L'espectacle “En/doll” proposa un hip-hop juganer, fresc i espontani, nascut entre l’Eixample i el Carmel, molt tocat per la marinada. És una sonora bufetada a l'ortodòxia de la poesia i del rap –al forn o a la planxa–. El títol de l’espectacle és un enunciat doble que remet a la cultura de l’endoll (enrampeu-vos-hi com vulgueu) i a la incontinència verbal i insubordinada que és pròpia de MAC’s i poetes de vida llicenciosa i dissoluta.
En fi, un espectacle trencador on la paraula és el vehicle i les bases electròniques la benzina. Divertit, irreverent i surrealista. Com si els Monthy Pyton fessin hip-hop, vaja. Doncs que no t’ho expliquin. Vine i gronxa’t.
Ordinador i veu: Pau Guillamet
Veu: Josep Pedrals
Cors: Raquel Salazar i Mar Abella
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada