14 d’abr. 2008

Invitació

Amb l’edició d’enguany, el Festival arriba a la seva quarta edició. El que va començar com un experiment ha anat consolidant el seu camí malgrat les dificultats que comporta organitzar, durant un mes i mig, més d’una vintena d’activitats relacionades amb la poesia.

Una bona dosi d’il·lusió i certa perseverança semblarien, d’entrada, bastar, però també calen certes voluntats i complicitats. Voluntats polítiques –tant de l’Ajuntament com de la Institució de les Lletres Catalanes– que passen per continuar donant suport a una iniciativa que situa la Garriga en una posició privilegiada dins el mapa cultural català; complicitats d’entitats locals i patrocinadors privats que amb la seva aportació altruista fan possible la celebració el Festival. Actituds, totes, que donen continuïtat a una sòlida tradició de manifestacions culturals concretades en el teatre –les desaparegudes i modernistes Festes del Bosc–, en el cant coral –actualment amb set formacions–, en la música –de Sancho Marraco o Manuel Blancafort a la rumba i fusió actuals– o amb un Corpus cada volta més lluït i amb més empenta.

El creixement de la Garriga ha comportat la multiplicació d’entitats i iniciatives, totes amb el denominador comú de seguir essent mostra de com n’és d’actiu el teixit social garriguenc, obert a diferents inquietuds i tendències. El Festival Primavera Poètica participa d’aquesta agitació, d’aquest procés, d’aquest progrés. Del 23 d’abril al 14 de juny, en vuit escenaris diferents, el Festival hi aporta el valor de la paraula dita en boca dels seus poetes, en forma de recordatori i homenatge als qui ens han salvat els mots, de veus que ens recorden d’on venim, de veus que ens avisen que no a tot arreu la paraula és lliure, de veus que, en definitiva, aposten per una radicalitat individual inserida en una determinada tradició i compromís.

En un temps en què el sentit les paraules sembla erosionar-se, quan no corrompre’s, reivindiquem, “contra la mediocritat i l’estultícia, l’excel·lència del so feta paraula”. Des de la Garriga, oberts a la comarca i al país, us convidem a participar-hi.

1 comentari:

Joana ha dit...

M'agradaria participar-hi sinó enguany pel 2009.Sóc cantautora i escric poesia. He participat ja en moltes edicions combinades amb poesia i música i crec que és una bona manera de fer arribar la poesia. He musicat poemes de M.Marti i Pol, Salvat Papasseit, Verdaguer, etc. Si voleu més informació us podeu adreçar a joana.bofarull@gmail.com