5 de juny 2008

Agenda 6 i 7 de juny. Penúltim cap de setmana!

Recordeu que ja són a la venda els tiquets pel sopar festa de cloenda del Festival al bar La Calma (Passeig, 42) i al bar L'illot (darrera de la Biblioteca).


Divendres 6 de juny

Recital poètic

Josep Francesc Delgado + Francesc Garriga

Lloc: Cafeteria la Mila

Hora: 22h


Josep-Francesc Delgado (Barcelona, 1960) és poeta, contista i novel·lista. Ha guanyat diversos premis, com ara el Joaquim Ruyra (1988) per la novel·la Si puges al Sagarmatha quan fumeja neu i vent; el Segon Premi Internacional Europa (1992) per Nima, el xerpa; el Premi Nacional de Literatura (1994) per Sota el signe de Durga, i el premi Recull de Blanes de novel·la Breu (2002) per El concertista d'ocells, entre molts d'altres. El fil conductor de la seva obra ha estat tot sovint el viatge i el contrast de pensament que suposa, així com la fascinació pel coneixement d'altres cultures diferents de l'occidental. Com a poeta, vessant amb què s'inicià en el món literari, ha publicat Autopista púrpura (El Mall, 1988), El temps dels poderosos (Columna, 1998) i El fum que tot ho enterboleix (Brosquil Edicions, 2003). Enguany ha guanyat el premi Ciutat d'Elx de poesia amb el llibre Arrel de foc (Tres i Quatre). Dedicat a l'ensenyament, en l'actualitat concentra energies en la iniciativa editorial El Roure de can Roca.


Francesc Garriga (Sabadell, 1932) és poeta i ha guanyat els premis Vila de Vallirana-Josep M. López Picó per Setembre (1991) i l'Engalantina d'Or als Jocs Florals de Barcelona (2004) amb La nit dels peixos, el seu darrer llibre publicat el 2005. Francesc Garriga va editar quatre títols entre 1959 i 1973, Entre el neguit i el silenci, Foc nostre, somni, Paraules i Paraules cap al tard. No tornà a publicar fins el 1990, amb Els colors de la nit, i seguiren Setembre (1992), Ombres (2000), Temps en blanc (2003) i La nit dels peixos (2005). Garriga ha col·laborat en diferents mitjans de comunicació (RAC1, Catalunya Cultura, el programa de televisió Avisa'ns quan arribi el 2000) i en publicacions com Revista de Catalunya o L'Esquirol. La poesia de Francesc Garriga medita sobre les conseqüències que el pas del temps té en la nostra vida, sobre la pèrdua de la innocència i els paradisos, amb un deix d'escepticisme sobre el que la poesia –necessària tanmateix per a explicar-los la perplexitat– pot aportar al respecte.


Dissabte 7 de juny

Auto-Rimes. Poesia i música amb

Ivette Nadal + Joan Vinuesa

Lloc: L'illot

Hora: 22,30h


Ivette Nadal (Granollers, 1988) forma part de la darrera generació de poetes i cantautors catalans. Acaba de publicar el seu primer disc, Guerres dolcíssimes, produït pel guitarrista Toni Xuclà, un disc on posa veu i música a les seves composicions poètiques. Alguns dels seus poemes han estat recentment seleccionats en el recull Quàntiques! 10 poetes joves en diferencial femení (Servei de Publicacions de la UAB) i Pedra foguera. Antologia de poesia jove dels Països Catalans (Pèl Capell, 2008).


Joan Vinuesa (Barcelona, 1952) és un artista multidisciplinar. Pintor, poeta i cantautor… Creador i agitador cultural, ha participat i organitzat nombrosos recitals de polipoesia i exposicions en molts locals barcelonins. La seva obra inclou cinc llibres, dos CDs i una dilatada producció de pintures i dibuixos. Part de la seva obra es pot consultar al seu web. És autor dels llibres El camí del llamp (1991), Feristela del bec i les falòrnies del radi (1995), El tercer llibre (1997), L'arrel quadrada de Déu (2000) i Llom del sol (2003).


"Joan Vinuesa i Ivette Nadal es presenten com a l'auto i la rima. Amb la suma de les dues personalitats pretenen encendre un motor de foc que va per la línia de l'aire, concordant fonemes a partir de cada una de les seves històries explicades, d'amor, revolució, traïció, i passió. A l'auto-rimes hi trobem, la visió de la substància desmuntada, la raó dels sords, llums de bengales, l'idea d'Empèdocles, la terra sagrada, l'escala ponedora, una gallina salvatge, una trampa paral·lela, i sobretot, l'amor de dos amics escrivint el llibre de la clau trobada."