11 de juny 2008

Anna Ballbona guanya el premi Amadeu Oller

La nostra col·laboradora i amiga Anna Ballbona ha guanyat el 44è premi Amadeu Oller de poesia per a poetes inèdits en llengua catalana. El jurat, format per David Castillo, Carles Miralles, Lluïsa Julià, Antoni Pladevall Arumí, Pius Morera, Maria Isabel Pijoan i Joan Maluquer, ha considerat que el llibre "La mare que et renyava era un robot" era el que tenia més aptituds literàries d'entre els que enguany optaven al premi.
El llibre, editat per Galerada, es va presentar ahir dimarts a la llibreria Proa Espais de Barcelona i el premi li fou atorgat ahir al vespre en el transcurs d'un acte celebrat a la parròquia de Sant Medir del barri de Sants.
L'1 de juliol, Anna Ballbona, que treballa de periodista a El Punt de Barcelona, llegirà alguns dels seus poemes durant la lectura i el sopar a la fresca que amb el nom de "Menja't una cama" organitzen cada any, conjuntament, la llibreria Gralla de Granollers i el restaurant La Gamba. Recentment, alguns poemes d'Anna Ballbona s'han publicat en el recull "Quàntiques. Poesia jove en diferencial femení", coordinat per Anna Aguilar-Amat i editat per la UAB.
Per molts anys, Anna!

Links
1.- A Sants
2.- Opinió a l'Avui. David Castillo
3.- Notícia a l'Avui

1 comentari:

Unknown ha dit...

Sort n'hi ha de l'Anna, si no la mitjana d'edat seria per espantar!!
Moltes felicitats per l'autora i guanyadora del premi.
Esperem que en el llarg cami que te per endevant fins arribar a la seva Itaca particular, els vents li sian favorables, i que les muses - les set- li enviin els seu ale, que li permeti munyir la seva imaginacio.
Per cert, el millor del llibre es la fotografia de l'autora.
Ramon