9 de maig 2011

Devessall verbal

Pau Vadell i Jaume C. Pons Alorda

Divendres 6 de maig, bar l’Illot, 22h

Just davant del bar l’Illot hi ha un reclau que forma una petita placeta, amb quatre arbres i taules i cadires plenes de gent quan fa bon temps. I com que a l’hora de començar el recital hi havia més gent a fora que a dins, sense pensar-ho massa, Vadell i Pons Alorda van sortir a anunciar la bona nova de les seves lectures. Armats amb una simbomba “improvisaren” unes simpàtiques glosses per convidar la parròquia a entrar al local. Amb aquest inici ja es ficaren el públic a la butxaca i la sessió no va decebre ningú. Alternant-se cada dues o tres lectures, els mallorquins –de Calonge i Caimari, respectivament, al nord i al sud de l’illa– centraren la seva intervenció en la lectura d’obra pròpia, encara que també llegiren Blai Bonet, Miquel Bauçà a ritme de glossa i simbomba o els Homicidis de Joan Palou, expoeta experimental mallorquí dels anys setanta.

El recorregut literari, farcit d’anècdotes, repassà l’extensa bibliografia d’aquests dos poetes nascuts el mateix any, el 1984, actualment afincats a Barcelona i dedicats al conreu de la literatura i a recórrer el país de festival en recital. Amb bon domini de l’escena i un atrezzo que anava des de la màscara a la gorra segons l’ocasió, desplegaren tot el seu enginy verbal davant un públic sorprès i divertit pel tremp i la frescor del recital.

De matinada, diu que encara els veieren ensimbombats a l’altra punta del poble, al bar Tramonto, on sembla que ensinistraren l’atònita parròquia en el molt estimable art de la glossa mallorquina. Idò, no n’esperàvem pas menys.

Fotografies de Dani Soler