17 de maig 2008

La Poesia, un estat de lectura

Biblioteca de la Garriga, dijous 15 de maig


Una trentena de persones van assistir al recital que van oferir el poeta Ramon Sellarès i la Big Mama, una activitat organitzada per la Biblioteca de la Garriga dins el Festival Primavera Poètica.

La Poesia, un estat de lectura. Es pot llegir, es pot escriure, es pot dir, es pot escoltar, es pot cantar..."Ara tu, ara jo", com fan a la vida diària com a parella, Sellarès i Big Mama van delitar els assistents amb els versos de poetes i poetesses a ritme de blues, de soul i de ragtime.Amb la força del cant, la Big Mama, acompanyant-se amb la guitarra elèctrica, i amb la subtilesa de la mirada, del gest i el somriure, musicant amb delicadesa una tirallonga de poetes amigues; i amb la veu explícita de Ramon Sellarès, enriquint la lectura amb dicció segura. La lectura es va fer a partir d’una tria absolutament heterodoxa i molt del gust de Sellarès i Big Mama. Es van llegir i cantar poemes de Baudelaire, Maria Mercè Marçal, Joan Vinyoli, Teresa d’Arenys, Miquel Àngel Riera, Mercè Rodoreda, Eduardo Mazo, Rosa Fabregat, Valery Larbeau, Pilar Cabot, Anna Aguilar Amat, Conxita Rache, Carlos Murciano, Rosa Leveroni, Ramon Sellarès, Jaroslaf Seifert, Margarita Ballester, Carlos Drumon Andrade, Josefa Contijoch, Josep Checa, Marta Pessarrodona, Josep Palau i Fabre, i Mario Benedetti.



El resultat va ser un espectacle íntim i sentit, gràcies al contrapunt que es donaven els dos artistes i al contrast entre els poemes. La Poesia, un estat de lectura, amb anterioritat només s’havia presentat a Aiguafreda i és, per tant, un recital acabat d’estrenar. Llarga vida i bon recorregut. Gràcies Ramon Sellarès i Big Mama!