6 de maig 2008

Recordant Palau i Fabre (i II)

Oriol Izquierdo dirigint unes paraules als assistents

Acabada la intervenció dels sis ponents, va venir el privilegi d’escoltar Palau, en pròpia veu, recitar els seus poemes. Va ser a través de la projecció del documental “L’alquimista”, de Pere Vilà, que mostrava imatges del poeta a Guifreu, al mar nedant –tant com li agradava-, a Barcelona o a la Fundació Palau de Caldetes, durant l’execució de les obres i el dia de la inauguració. La veu de Palau, segura, impertorbable, arribava a estremir.
Entre el públic, ens acompanyava el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, que va obrir l'acte amb unes paraules i que ja abans havia sopat amb tota la colla de participants. “El director” ofereix les seves impressions de la nit en el seu bloc recentment estrenat. Moltes gràcies! I gràcies també al director de la Fundació Palau, Josep Sampera, que amb la seva presència donava suport a l'acte.

PS.- Quan ja érem a punt de tancar l'auditori de l’escola de música, a fora quedàvem quatre gats, i Oriol Ponsatí-Murlà, pres de la rauxa gironina, es va enfilar en un dels bancals de ciment que hi ha i va recitar “La rosa”. Petita reivindació del Palau més estripat i fosc que calia anotar. “...Si et trobo un altre cop et masegaré, com quan era infant, et llençaré a un toll i t’anomenaré pel teu nom veritable, perquè ets la puta rosa!”